Windows 2003 SP2 Install Blues

What an interesting day it was yesterday at work.  I installed Windows 2003 SP2 on a server, rebooted it, and guess what….BSOD.  It made my heart sink.  Out of the 6 years I’ve been doing this type of stuff for a living….this was the FIRST time I ever had a BSOD after a Windows SP install…as a matter of fact…it was the first BSOD after any Windows Update install.  Maybe I have been lucky…who knows….but it did suck.  Anyways, I tried loading the last known good configuration…and again BSOD.  I was able to get into Safe Mode successfully which made my experience less stressful.  I did have a full backup of the server so I was not worried about data loss…but I just didn’t want to deal with all of that.  Anyways, I repaired the installation using the Windows 2003 cd and guess what…it worked!  Now I’ve installed Windows 2003 SP3 on 11 other servers at work but have no clue why this one failed.  Maybe it was just a bad download or something.

  2 comments for “Windows 2003 SP2 Install Blues

  1. H.P.
    January 12, 2008 at 10:26 am

    Wow, that´s really weird.
    Glad that you did not lose any files and got everything back working again.
    Unforatunately, I am getting the same problem right now after running the Windows Update (using Vista). It seems that one of the update files is causing it, because when I don´t install a single update and start up the computer again, I won´t get a message at all.

  2. January 12, 2008 at 10:52 am

    Thanks for commenting H.P.!

    Yes, I am very thankful I did not lose any files. Sorry to hear about your issue. I just installed started using Vista and hopefully don’t run into the same deal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *